Nieuws

 

Heropening verenigingshaven

 

Met ingang van maandag 11 mei is de verenigingshaven weer toegankelijk voor de vaste ligplaatshouders. Dit is later dan gebruikelijk door de maatregelen in verband met het Coronavirus.  Ter gelegenheid van de heropening hebben de voorzitter Jan Otte en de secretaris Arij Boll de jubileumvlag bij de haven gehesen. Deze zal daar de rest van het seizoen in de vlaggenmast bij de terp wapperen

 

 

Druk bezochte jubileumbijeenkomst

 

Onze watersportvereniging bestaat 50 jaar. Als opening van het jubileumprogramma was er op 1 februari voor leden en oud-leden een druk bezochte feestelijke bijeenkomst in Hotel vd Werff, waar onze vlag boven het gebouw wapperde.  In de tot de laatste plaats bezette Teensmazaal werden o.a. oude foto’s en 2 door Dick Kool gemaakte films van het ‘Rondje Schiermonnikoog’ vertoond. Het was ook een gezellige reünie, waar oude bekenden elkaar weer ontmoetten en herinneringen ophaalden.

In zijn openingsspeech memoreerde voorzitter Jan Otte ook het bijzondere feit  dat onze penningmeester Coen Sneijder één van de vier oprichters van de vereniging is. Sinds de start beheert hij de financiën van de vereniging. Hij werd na 25 jaar erelid; inmiddels heeft hij die tijd verdubbeld.

De jubileumcommissie bereidt een gevarieerd vervolgprogramma voor dat over de seizoenen wordt verdeeld. Omdat nog niet over alles vaste afspraken zijn gemaakt daarover later meer nieuws.

 

Helaas: Geen rondje Eiland in 2019

 

Het voor het weekend van 15 of 16 juni 2019 geplande jaarlijkse Rondje Eiland  kon wegens de minder gunstige windverwachting  helaas niet doorgaan. Zowel op zaterdag  als op zondag kwam de wind voornamelijk uit het westen of noordwesten, wat de terugtocht over de Noordzee vooral voor de kleinere boten moeilijk maakt.

Enkele leden hebben op 16 juni toch een poging gedaan om rond het eiland te varen. Hier het verslag dat Jelle Vermaat maakte van die onderneming:

Dit is de track die we 16 juni gevaren hebben in het kader van een rondje Schier Het is het zeegat aan de oostkant van Schier.
Helaas liepen er veel te hoge golven, waardoor de snelheid uit de boot gehaald werd. Bovendien wind tegen tij, wat ook niet mee hielp voor de golf hoogte.
Jammerlijk om moeten draaien, en de hele route onder het eiland terug moeten motoren.
Het was recht tegen de wind in.
‘s ochtends om 10 uur vertrokken, ‘s avonds om half elf terug in de haven. En passant nog een paar uur vast gezeten op een plaat omdat de betonning niet helemaal deugde. Echt waar, niet gelogen.

Wadvaren??? Echt wel leerzaam.

 

Nadien is eind augustus opnieuw overwogen de tocht te houden, maar weer was de wind spelbreker. 

 

Hieronder staan enkele foto’s van de laatst gehouden tocht op 4 september 2017: het laatste overleg op de steiger en daarna het vertrek van enkele van de deelnemers.