Historie

Zo is het begonnen, zonder steiger en later een paar boten aan de ‘wissel’

Scannen0005 

In 1927 werd deze steiger gebouwd voor de veerdienst, maar al gauw werden er ook boten van Eilanders ter hoogte van de wissel aangelegd.

Vele jaren werd deze plaats gebruikt door de Eilander boten.

Onze vereniging is opgericht op 11 februari 1970 door Riekert Visser, Henk Klopstra, Coen Sneijder en Wils Coolegem statuten 1970

In 1981 zijn de statuten gewijzigd, en ook weer getekend door Riekert Visser, Henk Klopstra, Coen Sneijder en Wils Coolegem.

Een vereniging tot het bevorderen van de watersport, in de ruimste zin genomen. Vanaf het begin huurt de vereniging een deel van de haven van de gemeente, eigenlijk hoofdzakelijk een stuk uitgebaggerd water, want de meerpalen, steigers vinger steigers, en toebehoren zijn eigendom van de vereniging.

Hieronder nog een foto uit 2006 van een situatie die inmiddels geschiedenis is. Voordat de terp er was, met daarop het havenrestaurant en een kantoorruimte voor de havenmeester bestond de accommodatie ‘s zomers uit een stacaravan en enkele toiletwagens. Wat niet veranderd is zijn de kinderen die krabben vangen.